A világ legfinomabb, leggyorsabb és legegyszerűbb répasalátája

P. Szabó Fruzsi 2019. május 5.

Ehhez a salátához tényleg nem kell más, csak répa. Ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor ez nem teljesen igaz.  Kell még hozzá egy-két fűszer, olívaolaj, só és egy pici citromlé, cukor, fokhagyma, petrezselyem - de csak, ha van, anélkül is működik. De más tényleg nem. Az eredmény pedig minden képzeletet felülmúlóan tökéletes.

Nem most találtuk fel a spanyolviaszt, de tény, hogy ez a kis répasaláta a maga egyszerűségével igazi remekmű. Annak ellenére az, hogy egy klasszikus értelemben vett üres a frigó étel.

A répa mindig szezonális

Nálam mindig van otthon sárgarépa. Ha kell, ha nem, mindig veszek a piacon. Valószínűleg még a kisfiam hozzátáplálásakor akadt be nekem ez a répadolog, de annyira, hogy abba se hagytam azóta se. Nincs ezzel semmi baj. A répa egy igazán sokoldalú zöldség, télen és nyáron is a rendelkezésünkre áll, úgyhogy még a szezonális elvek sem sérülnek azzal, ha tartjuk folyamatosan.

repasali1.gif

A szuper répasaláta receptje ősrégi, már nem is emlékszem honnan van. Általában olyankor készítem, amikor az az érzésem támad, hogy nem elég vitamindús a fogás - és ugyebár másra nem nagyon van lehetőség, mert nincs otthon semmi. Ez alkalommal a aszalt paradicsomos szószos tészta kísérője lett, és mind színben, mind ízben remekül feldobta azt.

5 perc alatt kész

Ha tehát épp ínséges időket élünk, jusson eszünkbe ez a kis vitamindús kreáció. Az összeállítása nagyjából 5 percet vesz igénybe. Tálaljuk egy gyorsan összedobható könnyű tésztaétel vagy egy egyszerű rizses fogás mellé, és konyházás helyett töltsük az időt azokkal, akiket szeretünk.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4014765794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása