Kivis-avokádós smoothie – A zöld színű vitaminbomba

Sági Zsófia 2019. május 1.

Tavasszal is van influenzaszezon, úgyhogy fokozattan szüksége van vitaminra a szervezetnek, és mi sem jobb vitaminforrás, mint a gyümölcs és a zöldség - ebben az italban kivi, avokádó és lime szerepel, csupa zöld színű, egészséges finomság. 

A gyümölcsök mellé növényi tej vagy gyümölcslé kerül, amelyiket szeretnénk. Nagyon jól passzol hozzá a mandula-, kókusz-, szójatej, illetve a rostos gyümölcslevek, de akár sima vízzel is hígíthatjuk.

kivis-avokados-smoothie.jpg

A recept irányadó, ízlés szerint lehet édesebbre, savanyúbbra, sűrűbbre, hígabbra készíteni - szerencsére a smoothie esetében könnyű utólag korrigálni az ízeket. A turmixolást alacsony fokozaton kezdjük, majd kapcsoljuk egyre magasabbra és magasabbra, amíg teljesen krémes nem lesz az ital. 

A smoothie-t még tovább lehet fokozni, mehet bele alma, eper, banán, de spenót is, illetve használhatunk fagyasztott gyümölcsöket is. A kivi és a lime bővelkedik a C-vitaminban, az avokádó telítetlen zsírsavakban, B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Fontos, hogy jó érett avokádót és kivit használjunk, különben nagyon nehéz dolgunk lesz a pürésítésnél. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr414671035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása