Tízperces spagetti zsenge borsóval, krémes ricottával és friss citrommal

Ács Bori 2019. április 27.

Amint megjelennek a legzsengébb borsók, ezt a tésztát kell belőle elkészíteni, a körülötte lévő ízek a maximumot hozzák ki belőle, magasabb szintre emelik, mint bármilyen főzelék vagy leves.

Ráadásul tényleg tíz perc alatt készül el, mert a borsó együtt fő a tésztával, a kiegészítőket pedig egyszerűen hozzá kell csak tenni és már ehetjük is. 

Persze nem minden borsónak kell ugyanannyi idő a vízben, mint a tésztának: aszerint kell összerakni őket, mennyire zsenge éppen a borsónk. A legfrissebbnek elég akár öt perc is, a kicsit régebbi viszont főhet tíz percig is, mint maga a spagetti. 

zoldborsos-ricottas-teszta.jpg

Ínséges időkben elkészülhet ez az étel fagyasztott borsóból is, de tényleg frissel lesz igazán csodálatos. A citrom és a ricotta abszolút kötelező, lecserélhetetlen elem, a zöldfűszer viszont nem muszáj, hogy bazsalikom legyen, szuperül passzol hozzá akár a menta vagy a friss petrezselyem is. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3414771370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása