Krémsajtos árpagyöngyrizottó rukkolapestóval - Szinte jobb, mint az eredeti

P. Szabó Fruzsi 2019. április 26.

A klasszikus olasz konyha szerelmesei most csukják be a szemüket, vagy legalábbis tekintsenek el attól az elvitathatatlan ténytől, hogy én bizony ezt a határozottan nem rizzsel készült fogást a közkedvelt olasz előétel, a rizottó nevével illettem.

A változatosság kedvéért árpagyöngyöt főztem meg olasz módra, szépen lassan, kanalanként adagolva hozzá a forró házi alaplevet. Az így elkészült fogás állaga nagyon hasonlít a hagyományos rizottóéhoz. Egyszerre selymes és krémes, úgy, hogy közben az árpagyöngy roppanós marad benne.

Nagyon kedvelem az árpát. Pár évvel ezelőtt egy tavaszi tisztítókúra alkalmával ismerkedtem meg vele, és beleszerettem. Nem csak számtalan pozitív élettani hatása van, de egy igazán finom, sokféleképpen felhasználható és elkészíthető gabonaféle.

arpagyongy7.gif

Mi a titka?

Egy titka van a dolognak, ami talán nem is akkora titok, hogy főzés előtt az árpát alaposan át kell mosni - nem úgy a rizottórizst, mert az az öblítés hatására veszít a tartásából - és egy éjszakára, de legalább pár óra be kell áztatni azt. Könnyebben megfő és jobban emészthető lesz így a gabonaféle.

Más egyéb dologban ugyanúgy járjunk el, mintha hagyományos rizottót készítenénk.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2314724861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása