Balzsamecetes szirupban sült cékla ropogós dióval

Ács Bori 2019. április 23.

Tavasszal is érdemes céklát enni, főleg, ha szembe jön egy ilyen recept, amit nem lehet kihagyni - ezt már tényleg nem lehet tovább fokozni.

Bár már többször ódákat zengtem a sült zöldségekről, de különösen a sült cékláról, ez a recept tovább fokozza az egészet egy még az eddigieknél is magasabb szintre.

A lényeg, hogy a már alapból iszonyúan finom sült cékla kap egy édes-savanyú szirupot a sütés végén, amit annyira össze kell forralni, hogy vékony rétegben bevonja a cékladarabokat. Ettől nem csak édes és savanykás, de egy picit ragacsos is lesz.

balzsamecetes_ce_kla.jpg

A legjobban sima, natúr joghurt vagy tejföl megy hozzá, de valamilyen krémes sajttal is nagyon jó. Illik rá a dió és ha éppen van, a zöld, friss levelek, rukkola vagy bébispenót.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7314713657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása