Majonézes krumplisaláta hagyma nélkül: így is nagyon finom lesz

P. Szabó Fruzsi 2019. április 17.

Elmaradhatatlan ünnepi kedvenc a majonézes krumpli. Pofonegyszerű elkészíteni és nem is tart sokáig. Még akkor sem, ha házilag készítjük hozzá a majonézt.

Ez eddig fel sem tűnt, de most, hogy gondolatban összeszedtem az ünnepi recepteket, világossá vált, hogy mi bizony egy majonézimádó család vagyunk.

Az ünnepek alkalmával mindig kerül valami majonézes az asztalra. Általában a keresztanyám készíti az alapmártást nagy tételben, a nagyanyám és az anyukám pedig különféle ételeket varázsolnak belőle. Az egyik legnagyobb kedvenc az elképesztően minimalista majonézes krumplisaláta.

majonezeskrumpli2.gif

A hagymakérdés

Nem árulok zsákbamacskát. Nálunk nincs benne hagyma. A nagymamám érdekszférájába tartozik ugyanis ez a klasszikus köret. Mivel ő nem szereti a hagymát, ha ki lehet hagyni valamiből, akkor ő megteszi. De természetesen nem szükséges eképpen eljárni. Ha valakinek hagyma nélkül nem patent a majonézes krumpli, az tegyen csak bele nyugodtan. A lilahagyma színt visz a salátába, a zsenge újhagyma pedig magát a tavaszt.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4714711533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása