Imádom a frissen sült fornettit, mindegy, hogy lekváros, túrós, kakaós, mogyorós, sajtkrémes – legszívesebben forrón, marékszámra tömném magamba, amint megérzem az illatát.
A baj azonban nemcsak az, hogy elég borsos az áruk, hanem az is, hogy hozzánk közel nincs is ilyen üzlet, úgyhogy ha mondjuk egy lustálkodós vasárnap reggel megkívánnám a miniatűr péksütit, akkor 20 percet kéne zötykölődnöm a buszon – ráadásul mire hazaérnék, ki is hűlne, ami azért sokat ront az élvezeti értékén.
Fornetti házilag
Mivel sajnos a Jótündér Keresztanya nem bukkant fel hétvégente, hogy varázslatos módon elém helyezzen egy tálca frissen sült sütikét, kénytelen voltam improvizálni. Meglepődnétek, milyen könnyű ez a házi verzió – ráadásul gyorsabban elkészül, minthogy leérnétek a sarki sütödébe.
Hogy fokozzam az élvezetet, végtelen variációban elkészíthető, így tényleg a szánk ízéhez és a szezonális gyümölcsökhöz igazíthatjuk a leveles tésztából készült falatkákat.
Fotó: Shutterstock