Figyelem, nem túl egészséges recept következik. Olajban is sült, hizlal is, viszont cserébe nem lehet abbahagyni. Ez az étel nem más, mint a rósejbni. Nem tévesztendő össze a french fries-zal, a hosszúkás sült krumplival.
A rósejbni elvileg köret, például rántott csirke mellé, de az igazság az, hogy önmagában is megállja a helyét. Egy vele a gond, hogy nem lehet belőle eleget sütni, mert bármennyit csinálunk, biztosan elfogy. Ellentétben a hagyományos sült krumplival, a rósejbni akkor is finom és ropog, ha nem rögtön esszük meg.
A rósejbni titka
Egy két trükköt kell csak megtanulni, és akkor biztosan nagy sikerünk lesz vele. A sütnivaló krumplit megfelelő vékonyságúra kell vágni vagy inkább gyalulni, sós vízben picit áztatni, a vizet leönteni, majd egy konyharuhán leitatgatni.
Nem tudom, anyukámnak hogy jutott eszébe egyik hétvégén rósejbnit sütni, de nekiállt, és az unokáknak készített egy nagy adagot. Én már csak az üres tálra értem haza, és anyu azzal védekezett, hogy egyszer azt állítottam, nem eszem krumplit. Krumplit valóban nem, de a rósejbni más. Anyu szerint macerás elkészíteni, de igaziból nem olyan bonyolult - csak a befektetett munka nem arányos azzal, amennyi idő alatt elfogy.
Fotó: Getty Images