A tökéletes rósejbni: vékony, ropogós, nem zsíros krumpliszeletek

Szász Eszter 2019. április 12.

Figyelem, nem túl egészséges recept következik. Olajban is sült, hizlal is, viszont cserébe nem lehet abbahagyni. Ez az étel nem más, mint a rósejbni. Nem tévesztendő össze a french fries-zal, a hosszúkás sült krumplival.

A rósejbni elvileg köret, például rántott csirke mellé, de az igazság az, hogy önmagában is megállja a helyét. Egy vele a gond, hogy nem lehet belőle eleget sütni, mert bármennyit csinálunk, biztosan elfogy. Ellentétben a hagyományos sült krumplival, a rósejbni akkor is finom és ropog, ha nem rögtön esszük meg.

A rósejbni titka

Egy két trükköt kell csak megtanulni, és akkor biztosan nagy sikerünk lesz vele. A sütnivaló krumplit megfelelő vékonyságúra kell vágni vagy inkább gyalulni, sós vízben picit áztatni, a vizet leönteni, majd egy konyharuhán leitatgatni. 

rosejbni.jpg

Nem tudom, anyukámnak hogy jutott eszébe egyik hétvégén rósejbnit sütni, de nekiállt, és az unokáknak készített egy nagy adagot. Én már csak az üres tálra értem haza, és anyu azzal védekezett, hogy egyszer azt állítottam, nem eszem krumplit. Krumplit valóban nem, de a rósejbni más. Anyu szerint macerás elkészíteni, de igaziból nem olyan bonyolult - csak a befektetett munka nem arányos azzal, amennyi idő alatt elfogy.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr714735895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása