Paradicsomos, oregánós borsófőzelék - Az erdélyi-olasz fúzió

P. Szabó Fruzsi 2019. április 8.

A klasszikus borsófőzelék nagy kedvenc. A zöldborsó ráadásul remekül fagyasztható, úgyhogy szezonon kívül is gond nélkül készülhet belőle főzelék vagy ami szem-szájnak ingere.

Bár sokan szeretik a hagyományos borsófőzeléket, törvényszerű, hogy akad azért olyan is, aki nem kedveli. Az én anyukám például ki nem állhatja a klasszikus verziót, úgyhogy ő másképpen készíti el. Az ő borsófőzelékébe paradicsom és oregánó kerül.

Anyukámnak van egy barátnője, Rosa, ő erdélyi lány, akinek olasz a férje. Rosa Firenzében él és erdélyi-olasz fúziós konyhát visz. Ennek egyik remek példája az olaszos fűszerezésű, erdélyi paradicsomos borsófőzelék.

paradicsomosborso1.jpg

Nálunk nagyon nagy kedvenc, a gyerekeim is imádják. Érdemes kipróbálni, ha nem rajongunk a tejes, habart változatért, vagy ha egyszerűen csak már unjuk azt.

Én általában egy tükörtojást ütök mellé, de készíthetünk hozzá például  olaszos répás-hagymás húsgolyót is.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7114717875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása