Fél órás, kelesztésmentes brit pogácsa: omlós scone hagymával és ricottával

Sági Zsófia 2019. április 6.

Ez a kis scone, vagyis sós péksütemény nagyon gyorsan elkészül, és önmagában, tejföllel, de szendvicsalapnak is tökéletes. 

A puha, ricottás pékárut bármikor elfogadnám, szuperül helyettesíti a kenyeret vagy a zsemlét, csak éppen tizedannyi idő az összeállítása és a sütése. A fokhagymás-vajas kenyérkéhez hasonlóan ennek is nyúlós, kicsit ragacsos, kézzel széthúzható a tésztája, úgyhogy a gyúródeszkát sem kell elővenni hozzá.

scone.jpg

Egy péksütemény, amibe bármi mehet

A ricottás alap arányait tartsuk meg, de az ízesítésén nyugodtan lehet variálni. Az én verziómba petrezselyem és zöldhagyma került, de nagyon jó még friss rozmaringgal vagy kakukkfűvel, másfajta hagymával, de akár a'la natur is. Picit édeskés a tésztája, de éppen ettől olyan különleges és finom. 

Se keleszteni, se dagasztani nem kell, a sütőportól lesz könnyű. Bár tojás nem kerül bele, kívülről le kell vele kenni, így gyönyörű aranybarna színe lesz. 

Ebből az adagból 12 darab jön ki, de félreértés ne essék, nem fognak ránk maradni az isteni kis scone-ok.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5214736291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása