Szaftos, vajas tonhalkrém - Főtt tojással és snidlinggel lesz tökéletes

Sági Zsófia 2019. április 3.

A tonhalkrém egy borzasztóan egyszerű recept, de nem mindegy, mit teszünk bele. A tonhal tejföllel kikeverve is nagyon finom, de azért lehet ezt még hova fokozni. 

Sokan nem szeretik a tonhalat, de az a tapasztalatom, hogy még akik ódzkodnak is ettől a halfajtától vagy magától a konzervtől, azoknak is ízleni szokott ez a szendvicskrém. A tejföl és a majonéz lágyítja a tonhal erős ízét, a vaj habosítja a krémet, a tojás és a snidling pedig egy egészen új, friss ízkombinációt hoz létre.

tonhalkrem.jpg

Változatok a krémre

Csak annyi ideig kell használni a gáztűzhelyet, amíg megfőzzük a tojásokat. Vágjuk őket apró kockákra, de a sárgáját villával is össze lehet törni vagy akár lereszelni. Mivel most snidling volt otthon, azt tettem a krémbe, de legtöbbször lilahagymával készítem - az még egy plusz ropogós textúrát ad hozzá. A tonhalhoz minden jól illik: mehet bele kapribogyó, olívabogyó, zöldfűszerek - a petrezselyem a tojáshoz és a tonhalhoz is zseniális.

Fontos, hogy növényi olajban vagy saját levében eltett halat vegyünk, ne ízesítettet, és a levét jól csöpögtessük le róla. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk a krémet, nagyon jó melegszendvicset lehet belőle készíteni: kenjünk meg vele egy szelet kenyeret, szórjunk rá reszelt sajtot, tegyünk rá egy másik szeletet, majd mehet a sütőbe 5-10 percre.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5314674917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása