Lisztmentes francia csokoládétorta – Remegős a közepe, roppanós a teteje

Sági Zsófia 2019. március 24.

A franciák csokoládétortája nincsen túlbonyolítva, nem krémes, nem réteges, mégis elképesztően finom. Leginkább egy jó csokoládés brownie-ra hasonlít, csak éppen liszt nélkül készül.

A sok csokoládé és vaj ellenére a tészta nem nehéz, ugyanis liszt helyett őrölt mandula kerül bele. Első olvasásra a brownie juthat eszünkbe a süteményről, pedig van még egy jelentős különbség benne: a franciák tortájába felverve kerül bele a tojásfehérje.  

franciacsokitorta.jpg

Ettől sokkal puhább lesz a tésztája, úgyhogy ezt a lépést semmiképpen sem szabad kihagyni. Természetesen ne egy légiesen könnyű piskótához hasonlítsuk, a rengeteg csoki azért nehezíti a tésztát, de a brownie-hoz képest sokkal könnyebb eredményt fogunk kapni.

Így lesz tökéletes a csokoládétorta

A tésztát nem szabad túlsütni - úgy a jó, ha a közepe még picit lágy, különben egy száraz, élvezhetetlen sütemény lesz belőle. 

Alapnak jó minőségű, legalább 60% kakaótartalmú csokoládét használjunk, mellé pedig sózatlan vajat, semmiképpen se sütőmargarint. Ha ez a két alapanyag megfelelő minőségű, akkor már egyenes az út a sikerhez. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr414684100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása