A franciák csokoládétortája nincsen túlbonyolítva, nem krémes, nem réteges, mégis elképesztően finom. Leginkább egy jó csokoládés brownie-ra hasonlít, csak éppen liszt nélkül készül.
A sok csokoládé és vaj ellenére a tészta nem nehéz, ugyanis liszt helyett őrölt mandula kerül bele. Első olvasásra a brownie juthat eszünkbe a süteményről, pedig van még egy jelentős különbség benne: a franciák tortájába felverve kerül bele a tojásfehérje.
Ettől sokkal puhább lesz a tésztája, úgyhogy ezt a lépést semmiképpen sem szabad kihagyni. Természetesen ne egy légiesen könnyű piskótához hasonlítsuk, a rengeteg csoki azért nehezíti a tésztát, de a brownie-hoz képest sokkal könnyebb eredményt fogunk kapni.
Így lesz tökéletes a csokoládétorta
A tésztát nem szabad túlsütni - úgy a jó, ha a közepe még picit lágy, különben egy száraz, élvezhetetlen sütemény lesz belőle.
Alapnak jó minőségű, legalább 60% kakaótartalmú csokoládét használjunk, mellé pedig sózatlan vajat, semmiképpen se sütőmargarint. Ha ez a két alapanyag megfelelő minőségű, akkor már egyenes az út a sikerhez.
Fotó: Getty Images