Illatos óriás kakaóscsiga-torta, az ötévesek megvalósult álma

Ács Bori 2019. március 23.

A nagycsoportos óvodással reggel nyolc és fél kilenc között, az óvoda felé vezető úton lehet a legjobbakat beszélgetni, ilyenkor támadnak a legvadabb gondolatai: egyszer a csillagok Föld körüli mozgásával kapcsolatban, máskor forradalmi süteményekről.

A legtöbbször ezek megvalósíthatatlan ötletek, a legutóbbi viszont nem csak, hogy megvalósítható volt, de nagyon jó is. Anya, létezik olyan kakaós csiga, ami ilyen óóóóóóóriási? Tárja szét a két karját egészen oldalsó középtartásig. De nem úgy, hogy sok csiga együtt, hanem hogy egy, és így tekeredik, tekeredik, míg akkora nem lesz, mint egy torta. 

Óriás kakaóscsiga

Hát, eddig talán nem létezett, de most már létezik. A kakaós csiga tésztáját éppen úgy csináltuk, ahogy korábban, lejjebb látható a pontos recept. Begyúrtuk, hagytuk megkelni, majd kinyújtottuk egy nagy téglalap alakra, és megkentük puha vajjal, megszórtuk cukrozatlan kakaóval és porcukorral. Aztán körülbelül kétujjnyi csíkokat vágtunk a tészta hosszanti oldalából, kis csigát tekertünk az elsőből, és egy sütőpapírral bélelt, csatos tortaforma közepébe tettük.

oriacsiga.jpg

A következő csíkot a kis csigát képező tésztacsík végéhez nyomkodtuk és köré tekertük, majd így folytattuk a többi csíkkal is, míg a formát ki nem töltöttük. Közben csak arra kell nagyon figyelni, hogy a cukorral szórt tésztacsíkról ne hulljon le minden, miközben átemeljük a formába.

dsc_5772.jpg

Letakarva hagytuk fél óra alatt újrakelni, majd 180 fokosra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütöttük. Az ötlet megvalósult, a tervező is elégedettnek bizonyult. Szülinapi tortának is simán el tudom képzelni, sőt, gyertyáért kiált. 

 

Fotó: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3714685258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása