20 perces csirkés, mogyorós pirított tészta - Mindenki szereti a családban

Ács Bori 2019. március 21.

Míg a legtöbb család hétvégén rántott húst süt, palacsintát forgat órákon át, szóval a konyhában tölti a hétvégi délelőttöket, addig nálunk éppen ekkor készülnek a leggyorsabb ételek.

Három gyerekkel folyamatosan menni kell, egyszerűen nincs arra idő, hogy az ember a konyhában álljon egész nap. Ezért vagy már pénteken főzünk valamit, olyat, ami másnap, újramelegítve is finom, vagy délben a játszótérről, kirándulásról hazazuhanva húsz perc alatt összedobunk valamit.

Villámebéd wokban

Ilyenkor már hárman kérdezik felváltva ötpercenként, hogy mikor lesz kész az ebéd, ezért az ételnek nem csak hipergyorsnak, de különösebb bravúroktól is mentesnek kell lennie. Ráadásul olyannak, ami minden generációt boldoggá tesz.

wokos_teszta-1.jpg

Nagyon kevés olyan fogás létezik, ami a fenti összes kritériumnak megfelel, a legutóbbi szombati ebédünk viszont pont ilyen volt. Mindent megpirítottunk egy nagy wokban, a tésztát néhány percre forró vízbe dobtuk, majd azt is a többihez adtuk. 

Az a jó az ilyen típusú ételekben, hogy idomulnak a kamrához, bármiből el lehet készíteni őket, ami otthon akad.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3614659737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása