Íme a bizonyíték, hogy bármit be lehet panírozni - Még a tejet is

P. Szabó Fruzsi 2019. március 15.

A leche frita, magyarul sült tej, népszerű spanyol édesség, amolyan gyerekek kedvence. Pofonegyszerű elkészíteni és isteni finom.

Annyi biztos, hogy nem a híres mediterrán étrend szellemében született a sült tej receptje, ugyanis ebben a gyermeteg kis desszertben kívül-belül jó sok cukor van. Azonban a meglehetősen édesszájú spanyolok valószínűleg éppen ezért imádják annyira.

A sült tej alapja tulajdonképpen egy sűrűre főzött puding. Készíthetjük liszttel is, de szerintem a keményítős verzió jobb, mert könnyebb állagot eredményez. Tekintettel arra, hogy az édes tejpudingot egy vékony réteg panírba burkolva sütjük ki, végül pedig fahéjas cukorba forgatjuk, nem is olyan nagy baj, ha a könnyebb megoldást választjuk.

lechefrita2.gif

A sült tej mindenesetre egy igazi spanyol klasszikus, egy hamisítatlan házias finomság, ami valóban mennyei. Szerintem külön izgalmas - főként egy édesség esetén - a belül puha, kívül ropogós kontraszt.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1614681624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása