Hétvégén Mentes Feszt: minden finomságot megtalálsz az egészséges életmódhoz

Sági Zsófia 2019. február 21.

Február 23-24. között rendezik meg Budapesten a Mentes Fesztet, ahol mentes termékek, szakmai előadások, kispiac, gasztroudvar és megannyi érdekesség várja az érdeklődőket. 

A Mentes Feszt egy olyan könnyed, két napos, színes, de egyben szakmai fesztivál életre hívása, ahol minden egészségtudatos ember megtalálhatja a számára legideálisabb étrendet és szolgáltatást. A rendezvény célkitűzése, hogy minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhassa meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit. 

Mentes Gasztrosétány

Több mint 40 kiállító mutatja be glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes, egészségtudatos termékeit és szolgáltatásait. A kiállítók olyan vállalkozások, amelyek termék- vagy szolgáltatásköre az egészségtudatos élethez kötődik. Az emeleten olyan kistermelők, őstermelők állítanak ki, akik minőségi alapanyagból, limitált mennyiségben, tartósítószer és káros adalékanyag-mentes termékeket állítanak elő és ezeket értékesítik. Olyan kiállítók lesznek kint a rendezvényen, mint:

Diéta Life Market

A Diéta Life Market fő céljai közé tartozik, hogy üzlethálózatában a mentes és egészséges termékek széles választékát könnyen elérhetővé tegye mindenki számára. Ezért is csatlakozott örömmel az első alkalommal megrendezésre kerülő Mentes Feszthez, mint az esemény kiemelt támogatója. A kiállításon minden látogatót kedvezménykuponokkal lepnek meg, az első 300 látogató pedig ajándék bevásárlótáskát is kap.

Martontej

A Martontej hagyományos tejtermékei a régi idők magas minőségét és ízeit idézik. A gondosan tartott állatok tejéből, magas beltartalmi értékei révén minden tekintetben egyedülálló termékeket tudnak gyártani, amelynek ízvilága a régi, jól megszokott minőséget képviseli, a tartósítószerrel és mesterséges anyagokkal kezelt olcsó termékekkel szemben.

mentesfeszt.jpg

Koko Dairy Free

Frissen préselt kókusztejből készült, vitaminokkal dúsított, ízesített kókusztejek és kókuszghurtok, valamint kókuszmargarin kapható náluk. Minden Koko termék vegán, laktóz-, szója- és gluténmentes, tehéntejfehérjét nem tartalmaz, GMO-mentes, valamint mesterséges aromáktól, tartósítószerektől és színezékektől mentes.  

Mentes

Mindenmentes édes süteményeket, kekszeket és granolákat árulnak vegán, glutén-, laktóz- és hozzáadott cukortól mentes formában, minőségi alapanyagokból, tartósítószer nélkül. 

Pet Farm Family 

Ez a kezdeményezés négylábú barátainkra is gondolt, hiszen nekik is joguk van ahhoz, hogy élvezzék az életet. A cég termékei kizárólag környezetbarát alapanyagokból készülnek, mesterséges összetevők nélkül. Csak helyi, szabad tartásban gazdálkodó farmokról és a vadonból származó húsokat használnak fel minőségi, környezetbarát és bio eledeleikhez.

mentesfeszt2.jpg

Előadók, programok

A két nap alatt 20 szakmai előadás várja az érdeklődőket, mint a cukormentes sütés-főzés alapjai vagy a mentes bőrápolás 30 év felett, de Szabó Norbert Guinness rekordertől a boldog és egészséges élet titkát is megtudhatjuk, illetve a környezettudatos konyháról is szó esik majd. A részletes programot a Mentes Feszt weboldalán tudjátok elolvasni.

A szervezők a kicsikre is gondoltak, úgyhogy a Minimax által támogatott gyereksarokban foglalkozásokkal készülnek, vasárnap pedig ovis és sulis jógát is tartanak majd.

A rendezvény helyszíne

A Mentes Fesztet az ELTE Gömb Aulájában, a Pázmány Péter Sétány 1/A-ban rendezik meg, amely tökéletes helyszín egy tél végi/év eleji egészségtudatos fesztiválhoz. Impozáns, egyedi és az üvegezett felsőrésznek köszönhetően egy hideg téli napon is meleg érzést tud kelteni a fűtött és zárt, de természetes fényű épület. A "mentes" irányzatok legnevesebb szereplőit 2 szinten, több mint 1000 négyzetméteren vonultatják fel. A jegyeket itt tudjátok megvenni, az elővételes jegyek kedvezményes áron kaphatóak, de a helyszínen is tudtok belépőt vásárolni. A belépőjegy mellé minimum 25.000 forint értékben beváltható kedvezménykupont kapnak az érdeklődők.

Fotók: Mentes Feszt Facebook-oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5814638634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása