Sajtos-petrezselymes rizsgombóc - Az arancini nagyon finom

Sági Zsófia 2019. február 19.

Az arancini klasszikus olasz étel, aminek az alapját a rizottó - és ez esetben - kétféle sajt adja. Az arancinit falatnyi méretűre is lehet készíteni, ha előételként vagy vendégváróként kínálnánk, de nagyobb változata főételként is megállja a helyét. 

Az a szuper az aranciniben, hogy maradékfelhasználós recept is egyben. Bár rizottórizsből az igazi, maradék főtt rizsből is elkészíthető, kicsit puhább, ragacsosabb, de ugyanolyan finom lesz.

arancini.jpg

Különleges - és a folyamatos kevergetéstől megkímélő -, sült rizottót használunk alapnak, de ha van maradék rizs, akkor egyszerűen ugorjuk át azt a lépést, és a massza bekeverésétől kezdjünk neki. 

Ahhoz, hogy a rizs formázható legyen, hűtőbe kell tenni, különben annyira ragacsos lesz, hogy nem lehet majd belőle gombócokat formázni. Úgyhogy az elkészült masszánkat tegyük hideg helyre legalább 3 órára, de az sem árt neki, ha egy egész éjszakát pihen a hűtőben. 

Nem gond, ha nem fogynak el a rizsgolyók, 3 napig tárolhatjuk őket a hűtőben, újramelegítve is isteniek. Tálalás előtt tegyük őket 180 fokos sütőbe 10 percre, olyan ropogósak lesznek kívülről és a sajt olyan nyúlós lesz belülről, mintha frissen sültek volna. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3814614786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása