A tökéletes croissant receptje a kedvenc francia gasztrovloggeremtől

Sági Zsófia 2019. január 30.

Mikor szánjuk rá magunkat a croissant készítésére, ha nem éppen a Croissant Day-en? Nem egyszerű és nem is gyors feladat, de megéri a fáradozást: éppen olyan lesz, mintha egy francia pékségből léptünk volna ki, kívül ropogós, belül foszlós.

Egyik kedvenc francia gasztrovloggerem receptjét választottam, "Alex French Guy Cooking" néven találjátok meg Youtube-on. Több ételét is elkészítettem már, és eddig egyikben sem csalódtam, egyik nagy kedvencem a francia bundás kenyér volt.

croissant.jpg

Ez a croissant-recept a kezdő változat, de ez senkit ne tévesszen meg, ezzel sem lesz könnyű dolgunk. Magát a tésztát nem nehéz elkészíteni, viszont a vaj beledolgozása és a rétegek kialakítása nem egyszerű feladat. Nagyon kell figyelni a kelesztési időre is, a tésztát minden egyes hajtogatás után újra kell keleszteni, de még a megformázott croissant-okat is. Legalább egy napot szánjunk rá a készítésére, a több órákig tartó kelesztés és a precíz hajtogatás igényli a ráfordított időt. 

A tésztához nincs szükség semmilyen különleges hozzávalóra: egyszerű, minden célra felhasználható finomlisztből készül, nem kell speciális lisztek után kajtatni. A rengeteg vaj és a sok réteg - szám szerint tizenkettő - adja meg a tésztának azt az állagot és ízt, amitől croissant lesz a croissant. 

A croissant-készítés annyira összetett folyamat, hogy látni kell, 4:50-től láthatjátok, hogy hogyan kerül bele a tésztába a vaj és hogyan kell egymásra hajtogatni a lapokat - de azért megpróbálkoztam a szöveges leírásával is.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314593090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása