Sütőben sült mac and cheese – A besamelmártás bolondítja meg

Sági Zsófia 2019. január 23.

A mac and cheese önmagában is elképesztően finom, de besamellel dúsítva, sütőben rápirítva, zsemlemorzsával megszórva lekörözhetetlen fogás. 

Hihetetlenül sajtos és krémes mac and cheese recept, amit a ropogós, panko morzsás feltét még tovább fokoz. A legszebb az egészben, hogy nagyon könnyű összeállítani, egy besamelmártást kell csak főzni, a sajtokat belekeverni, majd a krémes szószt a tésztára önteni. 

macandcheesesutoben.jpg

Bármilyen maradék reszelt sajtot beletehetünk a szószba, de mindenképpen legyen egy intenzívebb, erősebb ízű és egy lágyabb, könnyedebb sajt: például a cheddar és a mozzarella tökéletes párt alkotnak. 

A tésztát hűtsük ki, mielőtt a szószt hozzákeverjük: a forró tészta sokkal több folyadékot szív magába, és nem szeretnénk egy túlfőtt, felpuffadt tésztát. Ugyanezért kell a kész macaronit vajban átforgatni, ha bevonja egy vékony vajréteg, akkor a sütés közben nem szív magába annyi folyadékot. 

A sütési időre is nagyon oda kell figyelni: mivel már minden elem készen van, és csak összesütni és rápirítani kell, nem szabad sokáig sütni az ételt, különben az összes szósz elpárolog és egy száraz massza lesz belőle. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7114570240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása