A mac and cheese önmagában is elképesztően finom, de besamellel dúsítva, sütőben rápirítva, zsemlemorzsával megszórva lekörözhetetlen fogás.
Hihetetlenül sajtos és krémes mac and cheese recept, amit a ropogós, panko morzsás feltét még tovább fokoz. A legszebb az egészben, hogy nagyon könnyű összeállítani, egy besamelmártást kell csak főzni, a sajtokat belekeverni, majd a krémes szószt a tésztára önteni.
Bármilyen maradék reszelt sajtot beletehetünk a szószba, de mindenképpen legyen egy intenzívebb, erősebb ízű és egy lágyabb, könnyedebb sajt: például a cheddar és a mozzarella tökéletes párt alkotnak.
A tésztát hűtsük ki, mielőtt a szószt hozzákeverjük: a forró tészta sokkal több folyadékot szív magába, és nem szeretnénk egy túlfőtt, felpuffadt tésztát. Ugyanezért kell a kész macaronit vajban átforgatni, ha bevonja egy vékony vajréteg, akkor a sütés közben nem szív magába annyi folyadékot.
A sütési időre is nagyon oda kell figyelni: mivel már minden elem készen van, és csak összesütni és rápirítani kell, nem szabad sokáig sütni az ételt, különben az összes szósz elpárolog és egy száraz massza lesz belőle.
Fotó: Getty Images