Az alufóliában sült cékla salátában, naranccsal jó nagyon

Ács Bori 2019. január 17.

A telet nem lehet átvészelni sütőtök és cékla nélkül, én legalábbis biztosan nem tudnám. Ezek a zöldségek tartanak életben, nem csak mély ízük de élénk, vidám színeik miatt is.

Áradoztam már arról, mennyire szeretem nyersen a céklát, és még annyira odavagyok érte, ha húsmentes Borscsba kerül, de legalább annyira imádom alufóliában sütve. Az egyik módszer nem jobb a másiknál, csak más. Ízben, állagban is különbözőek lesznek, akár egymás mellett is lehetne őket enni, úgy még izgalmasabb. 

Az alufóliában sült cékla hátránya, hogy lassan készül el: legalább egy óra, mire megpuhul, de a türelmet több szempontból is meghálálja. Egyrészt miután megsült, napokig eláll a hűtőben, és tehetjük szendvicsbe, pirítósra, főzelékre, vagy keverhetünk belőle egy salátát, ahogy mi tettük most.

dsc_4077.jpg

A cékla nagy barátja a narancsnak, mivel maga zöldség léte ellenére eléggé édes, így jól ellensúlyozza a savanykásan édes gyümölcs. A sós sajt kerekíti az ízeket, a ropogós, kesernyés zöld pedig a az állag és a frissesség miatt kerül bele.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5714553756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása