Sörfesztivál és tepertőnap: télen is van gasztroprogram!

Sági Zsófia 2019. január 15.

Gazdag lesz a most következő hétvége gasztronómiai programokban - az ország szinte minden részén lesz valamilyen rendezvény, úgyhogy megéri ellátogatni valamelyik programra a családdal vagy a barátokkal együtt. 

Hidegben vagy hóesésben nincs is jobb egy meleg italnál, ételnél vagy egy jó kis gasztronómiai túránál. Most hétvégén többféle programon is részt vehettek, ráadásul mivel különböző helyszíneken lesznek a rendezvények, mindenki megtalálhatja azt a programot, amelyik a legközelebb esik hozzá.

Lesz sörfesztivál, piknik, forralt bor- és tepertőfesztivál, de bortúra is - kinek melyik tetszik a legjobban. Nem érdemes a hétvégét otthon gubbasztva tölteni, mozduljatok ki a házból, és látogassatok el valamelyik programra. 

programajanlo.jpg

Winterfest Budapest - A téli sörfesztivál 

Budapest, Duna Palota, Zrínyi utca 5. - Január 18. 16:00- január 20 1:00

A Duna Palotában hatalmas vendégtér várja a sör iránt érdeklődőket, hazai és nemzetközi sörfőzdék, szakmai előadások, workshopok, koncertek és különleges fogások várják a vendégeket. Amellett, hogy minőségi söröket és hozzájuk passzoló ételkülönlegességeket kóstolhattok, megtanulhatjátok az otthoni sörfőzés mikéntjét is. A rendezvényen verseny is lesz, ahol a hazai sörfőzdék téli időszakra készített sörei mérkőznek meg egymással. Pénteken 16:00-kor nyitja meg a kapuit a Duna Palota és szombaton éjjel 1-ig várja a vendégeket. A sörök és az ételek listájáról, az előadásokról és a jegyekről a rendezvény Facebook-oldalán találtok információkat. 

Téli Etyeki Piknik

Újhegy, Etyek - Január 19. 10:00-19:00

"Téli dűnék, forralt bor, gasztrosétány farsangkor" - hirdeti magáról a rendezvény. Január 19-én, Etyeken a téli időszak hangulatát idéző piknik várja az arra járókat, forró italok, toros ételek és felejthetetlen hangulat fogadja majd a gasztronómia szerelmeseit. Lesz csokoládéműhely, állatsimogató, stúdiótúra, pincetúra, na meg persze megannyi finomság. A gyermekek és a felnőttek is számtalan lehetőség közül tudnak választani, mindenki meg fogja találni a neki tetsző programot. Az esemény nyilvános, a részletes programot és a kiállítók listáját megtaláljátok a rendezvény Facebook-oldalán

IX. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap 

Miskolc-Görömböly, Szolártsik tér - Január 19. 10:00-19:00

A rendezvényen lehetőség lesz különleges forralt borok, tepertő és disznótoros (hideg-meleg) ételek fogyasztására, miközben színpadi programokkal és élő zenével szórakoztatják a résztvevőket. A helyi fellépők előadása mellett lesz zenés gyerekműsor, humoros zenés műsor, Vince napi vesszőszentelés, jazz szaxofonos előadás, élő koncert, este pedig disco. Főzőversenyre is sor kerül, forralt bort főzhetnek a vállalkozó kedvűek, erre az esemény Facebook-oldalán lehet jelentkezni. 

Pincéről Pincére Variációk Vincére

Villányi Borvidék, Deák Ferenc u. 20/A - Január 19. 10:00-23:59

Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a lemetszett vesszők állapotából következtetnek az őszi termés gazdagságára. Egyik pincéből a másikba járnak, megkóstolják egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérik és babonás fortélyokat is bevetnek. A rendezvény ezt a régi szokást eleveníti fel, lehetővé teszi, hogy a résztvevők átéljék a szőlősgazdák mindennapjait. 3 program várja az érdeklődőket: a Hordós Vince programban a forgalomban még nem található borokkal ismerkedhetnek meg, a Dűlőjáró Vince programban a Villányi borvidéket járhatják be, a Vacsorázó Vince program pedig isteni fogásokkal várják őket. A részletes programot és a jegyekről az információt itt találjátok.  

Vince napi borünnep

Mád - Január 19. 9:30-22:30

Már ötödik alkalommal rendezik meg a Vince napi szőlőáldást, amely egy egész napos felejthetetlen programsorozattal várja az érdeklődőket. A délelőtt pálinkakóstolással és szőlőáldással kezdődik, majd pincelátogatással és borkóstolóval folytatódik. Négy pincét járnak be a résztvevők, mindegyikben 3-3 bort kóstolhatnak majd. A programon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, ehhez az elérhetőségeket és az árakat a rendezvény Facebook-oldalán találjátok a részletes programokkal együtt.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5814561250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása