Puha, omlós belül, ropogós kívül, roppanós alul - ilyen a tökéletes kókuszcsók. Nincs hozzá szükség semmilyen extra összetevőre, ráadásul gluténmentes, úgyhogy a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
A kókuszcsókhoz csak három hozzávaló kell: kókuszreszelék, porcukor és tojásfehérje. Ez a verzió egy picit különlegesebb, mandula- és vaníliakivonat is kerül bele, illetve egy roppanós csokitalp teszi fel az i-re a pontot.
Ha nagyon kicsi tojásokat használunk, előfordulhat, hogy túl száraz lesz a massza, szétesik. Ebben az esetben emeljük meg eggyel a tojásfehérjék számát, ha kevésnek ítéljük a habot, akkor verjünk fel még egy fehérjét hozzá.
Arra figyelni kell, hogy a tojásfehérjébe ne rögtön tegyük bele a cukrot és a kókuszt, előbb verjük fel kemény habbá és utána adagoljuk hozzá fokozatosan a porcukrot, majd keverjük bele óvatosan a kókuszreszeléket. A porcukor és a tojásfehérje összeragasztja a kókuszt, nem szabad szétfolynia.
Fotó: Shutterstock