Japán rántott hús, ami után a magyarok is megnyalják mind a tíz ujjukat

Sági Zsófia 2019. január 9.

A japán rántott hús miso szósszal, eredeti nevén Miso Kushi Katsu, egy isteni finom fogás, amelynek receptjét hazánk egyik legismertebb japán séfje, Maki Stevenson küldte el nekünk.  

A japán rántott hús különlegessége abban rejlik, hogy nem hússzeleteket panírozunk be, hanem nyársra húzott felkockázott húst, ráadásul duplán. Készíthetjük a receptet sertéskarajból és lapockából is, a lényeg, hogy fel lehessen vágni nagyobb kockákra. 

japan-rantott-hus.jpg

A rántott hús elkészítéséhez nincsen szükség extra alapanyagokra, mindent könnyedén be tudunk szerezni a nagyobb üzletekből. Az édes miso szószhoz viszont - magától értetődően - misóra és mirinre van szükségünk,  számos ázsiai és specifikusan japán fűszerbolt érhető el a nagyobb városokban, úgyhogy ezeket sem nagy fáradság beszerezni, ráadásul sokáig használhatók. 

Az édes, cukros szósz nagyon jól passzol a sós, fűszeres húshoz, szuperül kiegészítik egymást. Ehetjük ezt az ételt csemegeként, csak így önmagában, de rizzsel kiegészülve tökéletes főfogás is lehet. Ha a nyársat beáztattuk és a húst előkészítettük, akkor már nincsen sok dolgunk, megsütjük a húst olajban, a szószt kikeverjük. Egy japán sör a lehető legjobb választás mellé.

Fotó: Noguchi & Peters Kft. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4514435840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása