Ha eddig nem tudtad, mit tegyél a kenyeredre, hamburgeredre, pitádra, akkor nem kell tovább gondolkoznod, bátran állj neki ennek a végtelenül egyszerű és elképesztően finom bacondzsemnek!
Reggelire tükörtojáshoz, ebédre hamburgerhez vagy vacsorára pirítóshoz - mindenhez zseniális. Eszembe nem jutott volna a baconös dzsem ötlete, amíg rá nem találtam erre a szuper receptre egy amerikai blogger oldalán.
Az amerikai életérzésnek megfelelően juharszirup is kerül a bacon mellé, illetve ha az még nem lenne elég édes, a barna cukrot se hagyjuk ki. Félreértés ne essék, igényli is a dzsem ezt az ízt, a sós, ropogós bacont tökéletesen egészíti ki a sűrű, édes szirup. Az almaborecet pedig szépen harmóniába hozza az ízeket.
Szerintem akkor jó ez a dzsem, ha picit darabos, de ez az egyéni ízléstől függ, annyira aprítsuk össze, amennyire mi szeretnénk, ha pedig egészen krémes dzsemre vágyunk, akkor akár botmixerrel is átmehetünk rajta. A lényeg, hogy a bacon ropogós, a hagyma puha, a szósz sűrű legyen.
Fotó: Shutterstock