Baconből is lehet lekvárt csinálni: hangzásra fura, de megkóstolva isteni

Sági Zsófia 2019. január 6.

Ha eddig nem tudtad, mit tegyél a kenyeredre, hamburgeredre, pitádra, akkor nem kell tovább gondolkoznod, bátran állj neki ennek a végtelenül egyszerű és elképesztően finom bacondzsemnek!

Reggelire tükörtojáshoz, ebédre hamburgerhez vagy vacsorára pirítóshoz - mindenhez zseniális. Eszembe nem jutott volna a baconös dzsem ötlete, amíg rá nem találtam erre a szuper receptre egy amerikai blogger oldalán. 

bacondzsem.jpg

Az amerikai életérzésnek megfelelően juharszirup is kerül a bacon mellé, illetve ha az még nem lenne elég édes, a barna cukrot se hagyjuk ki. Félreértés ne essék, igényli is a dzsem ezt az ízt, a sós, ropogós bacont tökéletesen egészíti ki a sűrű, édes szirup. Az almaborecet pedig szépen harmóniába hozza az ízeket.

Szerintem akkor jó ez a dzsem, ha picit darabos, de ez az egyéni ízléstől függ, annyira aprítsuk össze, amennyire mi szeretnénk, ha pedig egészen krémes dzsemre vágyunk, akkor akár botmixerrel is átmehetünk rajta. A lényeg, hogy a bacon ropogós, a hagyma puha, a szósz sűrű legyen. 

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6914452612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása