Zsírt önmagában sosem szoktunk venni, ha viszont a kacsa- vagy libasütés után megmarad, azt mindig eltesszük. Nagyon finom, és sok mindenhez fel lehet használni, például ehhez a sós süteményhez is.
Azt hiszem, ez a legfoszlósabb, legpuhább tészta, ami valaha kikerült a kezeim közül. Elképesztő sikere van ahányszor megsütöm. Vacsorára is jól megy, de bulikba is szoktam vinni, mert igen jó alátét mindenféle alkoholhoz. A legjobb tulajdonsága az, hogy a krumpli miatt másnap is éppen ugyanolyan finom puha, mint mikor frissen kisült.
Nagyon spórolós recept, mert csupa maradékot használok fel, a zsír és a krumpli is olyan hozzávaló, ami gyakran felhalmozódik ünnepekkor. Krumplipüréből nálunk mindig sok készül, bár azt hiszem, néha direkt azért készítek többet, hogy másnap megsüthessem ezt a kiflit a maradékból.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors