Puha, foszlós krumplis-zsíros kis kifli - Maradékokból is hibátlan

Ács Bori 2018. december 25.

Zsírt önmagában sosem szoktunk venni, ha viszont a kacsa- vagy libasütés után megmarad, azt mindig eltesszük. Nagyon finom, és sok mindenhez fel lehet használni, például ehhez a sós süteményhez is.

Azt hiszem, ez a legfoszlósabb, legpuhább tészta, ami valaha kikerült a kezeim közül. Elképesztő sikere van ahányszor megsütöm. Vacsorára is jól megy, de bulikba is szoktam vinni, mert igen jó alátét mindenféle alkoholhoz. A legjobb tulajdonsága az, hogy a krumpli miatt másnap is éppen ugyanolyan finom puha, mint mikor frissen kisült. 

dsc_2765.jpg

Nagyon spórolós recept, mert csupa maradékot használok fel, a zsír és a krumpli is olyan hozzávaló, ami gyakran felhalmozódik ünnepekkor. Krumplipüréből nálunk mindig sok készül, bár azt hiszem, néha direkt azért készítek többet, hogy másnap megsüthessem ezt a kiflit a maradékból.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7814369965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása