Sokan beindították már a karácsony-visszaszámlálót, és ez az isteni csokis keksz is a karácsonyhoz kapcsolódik: az USA déli részén éppolyan elmaradhatatlan karácsonyi sütemény, mint nálunk a bejgli, bár eredetileg nem csokis, hanem melasszal és karácsonyi fűszerekkel készül.
Ez a süti villámgyorsan megsül, viszont arra figyeljünk, hogy ugyanolyan gyorsan el is fogy. Ha szenteste megsütjük, akkor ne számítsunk rá, hogy 25-én a reggeli pohár tej mellé akár egy darab is maradni fog...
Bár külalakra hasonlít ez a süti a puszedlire, ízében és állagában nem, akkor jó, ha belül még picit lágy marad a tészta, nem sütjük túl. A dió, a rum és az étcsokoládé hármasa teszi ezt az amerikai süteményt tökéletessé, az ízek és az illatok is rögtön karácsonyi hangulatba hoznak.
Ajándékba is adhatjuk ezeket a kis sütiket, egy nagyobb, kidíszített befőttes üvegben vagy egy papírkosárban is nagyon jól mutatnak, és egészen biztosan hatalmas sikert aratnak a család vagy barátok körében.