Fahéjas-vaníliás körtekrémleves: mennyei kényeztetés

Sági Zsófia 2018. december 4.

Isteni fűszeres krémleves, amely melegen és hidegen is tökéletes - bár ebben az időben inkább a forró verziót ajánlom. A vanília, a fahéj és a szegfűszeg teszi felejthetetlenné ezt a különlegesen finom levest. 

A körtének most van igazán a szezonja, úgyhogy készítsünk minél több finomságot belőle, amíg lehet. A körtés süteményeknek végtelen hosszú a sora, de sokan nem tudják, hogy sós ételekhez és levesekhez is nagyon jól passzol. 

korteleves_1.jpg

Én most az utóbbira hoztam nektek egy példát. A fahéjnál és a szegfűszegnél nem sok jobb dolog van, úgyhogy egy édes, fűszeres verziót választottam. Rögtön ünnepi hangulatba kerültök, ha nekiálltok ennek a receptnek, az illatok és az ízek is bódítóak. 

A megfőtt körtét le kell turmixolni a főzővizével együtt, majd be kell sűríteni. A sűrítés vaníliás pudingporral történik, ettől lesz az ízélmény kellemesen vaníliás. Ha sűrítés után is hígnak érezzük a levest, akkor keverjünk ki még egy kis plusz pudingport tejjel, ha pedig túl sűrűnek, akkor vízzel vagy tejjel hígítsuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2314388596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása