Ha se időd, se kedved nincs főzni: extra gyors töltött leveles tészta

Sági Zsófia 2018. november 19.

Egy hosszú, fárasztó nap után már semmi kedve nincs az embernek vacsorát készíteni, de muszáj mégis enni valamit. Ha nem szeretnétek se hideget, se melegszendvicset enni, de hasonlóan gyors megoldásra vágytok, akkor készítsétek el ezt a villámgyors receptet.

Igaz, nem a legegészségesebb étel, amit valaha ettem, de vészmegoldásnak tökéletes, ráadásul tényleg isteni finom. Leveles tésztára, ketchupra, sonkára/szalámira és sajtra van csak szükségünk hozzá.

toltottteszta.jpg

Persze, ha van időnk, akkor el lehet készíteni a fancy verziót is, amiben mi gyártjuk saját kezűleg a leveles tésztát és a házi paradicsomszószt, de mivel munka után nekem legtöbbször villámgyors receptekre van szükségem, fel szoktam gyorsítani a bolti verzióval ezeket a folyamatokat.

Ez nem egy méregetős recept, lényegében mindenből annyit teszel bele, amennyit szeretnél. Lehet sok szalámival készíteni, sok sajttal, ketchup helyett majonézzel  (vagy akár mindkettővel), de megpakolhatod zöldségekkel is. Lehet bele kolbászt rakni, paprikás szalámit, téliszalámit, csirkemellsonkát, ami nekünk tetsző vagy éppen van otthon.

Ez a recept 3 adagra elég, 3 batyu jön ki belőle, de annyira könnyű, levegős a tésztája, hogy egy személyre egy batyuval számoljunk. (A képen egy adag látható félbevágva.) Én olyan leveles tésztát szoktam venni, amiben lapokra van osztva a tészta, tehát egyszerűen csak 3 lapot kiveszek, majd kinyújtom őket. Ha tömbben van a tésztánk, akkor viszont vágjuk előbb 3 részre és utána nyújtsuk ki. 

Fotó: Sági Zsófia/ Só&Bors  

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2614371577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása