Portugál vaníliás kosárka - Ezután megnyalod mind a tíz ujjadat

Sági Zsófia 2018. november 13.

A krémek krémje van ebben az isteni süteményben. Nem egy egyszerű vaníliasodóról van itt szó, egy összetett, de izgalmas folyamat során készül el, ahol citrom, fahéj, vaníliamag kerül bele. Minden falat maga a mennyország. 

A tradicionális portugál desszert,  az egyik legizgalmasabb és legfinomabb sütemény a világon. Az isteni, fűszeres, krémes tölteléket egy vajas leveles tészta egészíti ki. Ez a finomság nem több mint egy óra munkával a miénk lehet. 

vaniliatart.jpg

A tartok sütési ideje összesen 15 percig tart, úgyhogy a munka nagyobb részét az előkészítés teszi ki. Azért, hogy megspóroljunk még egy kis időt, ezt a receptet most bolti leveles tésztával írtam le, de természetesen, ha több időnk van, akkor elkészíthetjük a saját, jól bevált vajastészta-receptünket is. 

Mind a krémre, mind a kosárkák kialakítására időt kell szánni. A krém három lépésből áll össze: kell csinálnunk egy cukorszirupot, egy tejes-vaníliás keveréket és ki kell kevernünk külön a tojásokat. Végül ezeket kell úgy összevegyíteni, hogy egy krémes, egységes masszát kapjunk. A krém készítésénél nagyon fontos a folyamatos kevergetés - nem szabad, hogy a hő hatására a tojás megsüljön, nem rántottát, hanem sodót szeretnénk készíteni. 

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8314361535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása