A burgonyás gnocchinak nincsen párja a köretek között. Önmagában is isteni, de ha már csak egy kis olvasztott vajba beleforgatjuk és megszórjuk zöldfűszerrel vagy sajttal, rögtön egy zseniális fogás.
Jamie Oliver Rómában tanulta ezt a receptet az olasz Nonna Teresától. Eltér kicsit az itthon megszokottól, de nem véletlenül - ezt a gnocchit rögtön, frissen kell tálalnunk, ezért máshogyan is készül.
Ennél a receptnél ugyanis nincs szükség tojásra. Ha étteremben eszünk gnocchit, abban a legtöbbször azért van, mert nem frissen készítik el, már előre be van gyúrva a tészta, és olyankor tényleg kihagyhatatlan hozzávaló a tojás. Viszont ha frissen főzzük és rögtön tálaljuk, akkor erre nincsen szükség, könnyedebb lesz a gnocchi nélküle, kevésbé lesz tömős.
A gnocchi formázására időt kell szánni, ugyanis minden egyes darabra barázdákat kell készíteni, különben nem tapad meg a tésztán a szósz. Ez a recept tényleg csak a tészta hozzávalóit tartalmazza, de ha rögtön tálalunk, akkor szükségünk lesz még vajra - ebbe kell megforgatni a kifőtt gnocchikat. A többi feltét már ránk van bízva, de a parmezán sajtról semmiképp ne feledkezzünk meg.
Fotó: Shutterstock