Szőlős piskótaszeletek boros pudingkrémmel – A felnőttek csemegéje

Orbán Violetta 2018. november 7.

Szőlőt az év bármelyik hónapjában lehet kapni, de ha igazán zamatos, hazai szemeket akarunk enni, ősszel kell belőle venni, amíg még lehet. Önmagában is ínycsiklandó csemege, de sütemények kedvelt alapanyaga is. Sok helyen lehet venni magnélküli fürtöket is, amik ideálisak a süteményekhez, nem ropognak a magok a fogunk alatt.

Sok felnőtt nem csak a szőlőt, de a belőle készült bort is szereti. Az istenek ajándékának tekintett nedűből és szőlőszemekből készült piskótás torta a borkedvelők egyik nagy kedvence lehet. Ehhez a desszerthez a félédes vagy édes borokat javasolt használni.

szolos-piskotaszelet.jpg

A piskótaszeletek akkor igazán mutatósak, ha fehér és kék szőlőszemekkel is díszítjük. Bármilyen szőlőt használhatunk, de szerintem ez a desszert akkor elegáns és igazán élvezhető, ha magnélküli szemeket használunk.

Piskótát készen is vehetünk, de én a klasszikus, nagymamaféle házi verzióra esküszöm. Abból is arra, ahol a tojást fehéredésig verjük fel és a lisztet szitán keresztül adagoljuk. Macerásabb ugyan az előkészítés, de a végeredmény sokkal ízletesebb.

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9614328811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása