A legegyszerűbb házi kakaós csiga - Elronthatatlan és mindig siker

Ács Bori 2018. október 29.

Az igazi kakaós csiga leveles tésztából készül, ezt teljes mértékben tiszteletben is tartjuk. Ez itt igazából egy egészen más péksütemény, attól még elképesztően finom, és tagadhatatlan előnye, hogy bármikor összedobható, nagyon egyszerű és tényleg, de tényleg mindenki imádja.

Amikor rengeteg embert kell egyszerre meguzsonnáztatni, és felnőttek, gyerekek is vannak köztük vegyesen, akkor a legjobb megoldás, mert nagy mennyiségben is egyszerű előállítani. Most egy kiló lisztből raktam össze egy tésztát nyolc gyerek és nyolc felnőtt részére, de így sem volt elég, legközelebb másfél kilóra lesz szükség. Ilyen esetekben nem nagyon érdemes kísérletezni, különleges desszertekkel próbálkozni: a kakaós csigától mindenki boldog lesz.

20181020_125420_1.jpg

Ennek a csigának egy sima kelt tészta az alapja, annyi különbséggel, hogy valamivel több vaj van benne, mint amennyit egy egyszerűbb bukta, vagy kalács tésztájába tennénk.

dsc_8065.jpg

Ettől tartalmasabb és valamivel jobban tartja a formáját kelés után is, mint az alacsonyabb zsírtartalmú tészták. A töltelékkel sem kell sokat bíbelődni, külön kikeverni sem szükséges: csak puha vajjal, keserű kakaóval és cukorral kell megszórni a kinyújtott tésztát.

Fotók: Ács Bori

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5414321303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása