Elég gyakran olvasgatok külföldi recepteket, hogy inspirációkat nyerjek, így találtam rá erre a fantasztikus ételre is. Mivel a klasszikus, paradicsomszószos töltött paprika az egyik kedvencem, rögtön megjött a kedvem ahhoz, hogy ezt is kipróbáljam.
Ez a recept sok mindenben eltér a hagyományostól: tévépaprika helyett kaliforniai paprika van megtöltve, más a töltelék összetétele, és szósz egyáltalán nincs hozzá, maximum salsával lehetne leönteni. De ez nem baj, hiszen ez az étel nem is igényli az öntetet, önmagában is annyira szaftos és tartalmas, hogy semmi egyéb nem kell hozzá.
Ebben a paprikában a klasszikus darált sertéshús helyett pulyka van, amit a vörösbab, kukorica, paradicsom, quinoa és taco fűszerkeverék tesz teljessé. Ennél a receptnél a paprikát nem főzzük, hanem sütőben sütjük, tálalásnál pedig ezerféle dolog mehet a tetejére: tejföl, sajt, olívabogyó, salsa, avokádó.
Természetesen egy mexikói receptnél nem maradhat el a csípősség sem, ezt a jalapeno garantálja. Ízlésünknek megfelelően rakjunk bele, ha gyerkőcök is vannak a családban, akkor ki is hagyhatjuk belőle. Isteni finom savanyúságokat lehet kapni jalapenoból, amiket bátran ajánlok, ezeket is ehetjük - egy az egyben - az elkészült töltött paprikák mellé.
Fotó: Shutterstock