Fűszeres töltött paprika, ahogy Mexikóban csinálják

Ha meguntad a klasszikust

Sági Zsófia 2018. október 28.

Elég gyakran olvasgatok külföldi recepteket, hogy inspirációkat nyerjek, így találtam rá erre a fantasztikus ételre is. Mivel a klasszikus, paradicsomszószos töltött paprika az egyik kedvencem, rögtön megjött a kedvem ahhoz, hogy ezt is kipróbáljam. 

Ez a recept sok mindenben eltér a hagyományostól: tévépaprika helyett kaliforniai paprika van megtöltve, más a töltelék összetétele, és szósz egyáltalán nincs hozzá, maximum salsával lehetne leönteni. De ez nem baj, hiszen ez az étel nem is igényli az öntetet, önmagában is annyira szaftos és tartalmas, hogy semmi egyéb nem kell hozzá.

toltottpaprika.jpg

Ebben a paprikában a klasszikus darált sertéshús helyett pulyka van, amit a vörösbab, kukorica, paradicsom, quinoa és taco fűszerkeverék tesz teljessé. Ennél a receptnél a paprikát nem főzzük, hanem sütőben sütjük, tálalásnál pedig ezerféle dolog mehet a tetejére: tejföl, sajt, olívabogyó, salsa, avokádó. 

Természetesen egy mexikói receptnél nem maradhat el a csípősség sem, ezt a jalapeno garantálja. Ízlésünknek megfelelően rakjunk bele, ha gyerkőcök is vannak a családban, akkor ki is hagyhatjuk belőle. Isteni finom savanyúságokat lehet kapni jalapenoból, amiket bátran ajánlok, ezeket is ehetjük - egy az egyben - az elkészült töltött paprikák mellé. 

 Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5014320889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása