Ha a creme bruleé-t szereted, ezt imádni fogod - A flanba ráadásul beépül a karamell

Sági Zsófia 2018. október 20.

Kiskoromban láttam egy filmet, amiben többször is elhangzott, hogy "apa, csinálj nekem flant". Nekem fogalmam sem volt, hogy mi az, de nagyon jól nézett ki a filmben, úgyhogy én is megkértem a szüleimet, hogy készítsék el nekem. Azóta imádom a flant.

A flan lényegében sült tej, ahol a tejet tojással és tejszínnel összekeverjük és megsütjük. A tetejére pedig jön egy isteni finom karamellöntet, amely az egész desszertünket megkoronázza.

Sok verziója létezik, vannak, akik egyszerűen csak tejet kevernek ki tojással, én ezt a verziót is csináltam már, de lehet fele tej-fele tejszín arányban is készíteni, vagy akár sűrített tejet is tehetünk bele. A lényeg az, hogy a sütés végén egy pudinghoz hasonló állagú desszertet kapjunk. 

flan.jpg

Fotó: Shutterstock

Nagyon egyszerű édesség, az alapja pár perc alatt elkészíthető, csak a sütés tart több ideig, illetve - akármennyire is szeretnénk - ezt a desszertet nem szabad melegen enni, meg kell várni, amíg teljesen kihűl, majd több órára a hűtőbe tenni. De meglátjátok, ez a várakozás minden falatot megér!

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6614293465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása