Az almapuncsban az a zseniális, hogy ihatjuk alkoholmentesen, akár a gyerkőcökkel együtt is, de elkészíthetjük alkoholosan is, akár egy vendégváró italként. Bármelyiket választjuk, egészen biztosan nem fogunk csalódni a végeredményben.
Az almapuncs tipikusan egy olyan ital, amit az ünnepekkor iszunk, pedig egy hideg őszi vagy téli hétköznap estén is megéri elkészíteni. Felmelegít, és közben még egy kis plusz energiát is ad, hiszen csupa jó van benne: almalé, méz, gyümölcsök.
És persze ne feledkezzünk meg a fűszerekről sem, már csak az isteni, karácsonyt idéző illatok miatt is érdemes nekiállni ennek a receptnek.
Ha jobban kedveljük az alkoholos italokat vagy éppen vendégeket várunk, és valami különlegeset szeretnénk nekik készíteni, akkor megbolondíthatjuk az almapuncsunkat egy kis rummal vagy pálinkával, de almás cidert is önthetünk az almalé mellé. Ez az ital, szerintem, még a forralt bort is túlszárnyalja.
Mivel tele van almával, naranccsal és citrommal, igazi vitaminbomba, és lehet, hogy így könnyebben rá tudjuk venni a gyerekeket, vagy akár magunkat arra, hogy több gyümölcsöt fogyasszunk.