A fagyasztott leveles tészta a jó barátunk, mert különösebb erőfeszítés nélkül lehet belőle mindenféle sütiket gyártani. Olyan, mint Pom-pom, ha akarom, édes, ha akarom, tekercs, ha akarom, párna, ha akarom, nutellás, de most azt akarom, hogy szalonnás legyen, és rúd.
Azt vettem észre, hogy a rúd formát valamiért mindenki szívesen eszi. Lehet, hogy azért, mert biztos, hogy nem keni össze magát vele fülig, vagy mert egy rudacska bárkinek lecsusszan. Szóval, ha ezt a formát készíted, biztos, hogy mindenki lelkesen ráveti magát, és hipp-hopp elfogy az egész.
Ami nem olyan nagy baj, tekintve, hogy a munka vele szintén szóra sem volt érdemes. A fagyasztott tészta kiolvadásától kezdve tíz perc alatt már bent is van a sütőben a süti, még akkor is, ha nagyon lassan dolgunk. Ha gyorsak és rutinosak vagyunk, öt perc is elég.
A sütővel kezdünk
Sok feladat tehát nincs is vele, csak el ne felejtsük első lépésként bekapcsolni a sütőt, mert akkor malmozhatunk, amíg felmelegszik. A tetejére természetesen szórhatunk szezámmagot, lenmagot vagy más apró magot, attól csak még finomabb lesz.
Fotó: Shutterstock