Újabb klasszikust mutatunk be, méghozzá az abszolút kedvencek közül. Kevés munka, ismerős íz, ráadásul melegen, hidegen és másnap is finom: egybesült fasírt, más néven Stefánia-vagdalt.
Igen, valóban rajta vagyunk az ügyön, hogy olyan recepteket mutassunk, amelyekkel több legyet is üthettek egy csapásra. A Stefánia-vagdalttal nem kell sokat dolgozni, viszont mindenki szereti, kiadós, másnap pedig jó lesz a gyerek szendvicsébe, vagy az ebédes dobozba.
A Stefánia-vagdalt abból a szempontból is a barátunk, hogy nem kell egyenként gömbölygetni és forró olajban kisütni a kis fasírtokat, ezért nemcsak az időnkkel, hanem a kalóriákkal is spórolunk.
Természetesen te döntöd el azt is, hogy milyen húsból készíted. Ha a sertésben hiszel, használd nyugodtan azt, sőt, akár keverheted marhával vagy birkával is, csak finomabb lesz tőle. Ha viszont inkább elkerülöd a vörös húsokat, és szívesebben eszel szárnyasokat, a pulykahús ugyanolyan jó választás lehet.
Fotó: Shutterstock