Hamburger? Dehogy! Sloppy Joe

Ezt tutira megeszi mindenki!

Belsőolga 2018. szeptember 11.

A hamburger jó étel, ha jól készítik el. Persze, lehet ezzel vitatkozni, de valószínűleg nincs még egy olyan kaja, amiről szintén el lehet mondani, hogy a világon mindenki ismeri Kamcsatkától Vanuatuig, ez pedig mégiscsak jelent valamit. Van azonban egy elég közeli rokona, amiről igen keveset tudunk, ez pedig a Sloppy Joe. Hamburgerbuci, fűszeres-marhahúsos ragu, és már készen is vagyunk.

A Sloppy (lucskos) Joe-t mindenki szereti, aki csak megkóstolta. Elkészíteni sem túl bonyolult dolog, a hozzávalók listája viszont hazai szemmel egy kissé meglepő: ez egy olyan ragu, amiben barna cukor, ketchup és Worchestershire szósz is lakik. Ezektől lesz olyan finom.

sloppy_joe.jpg

Korábban bemutattuk a gyerekbarát, habár messziről sem eredeti, de legalább kevés munkával, bármilyen nagy mennyiségben előállítható bolognai ragu receptjét. Ez annak méltó társa, azzal a különbséggel, hogy még tésztát sem kell főzni hozzá (amit én azon a napon ásványvízben oldottam meg, mivel az egész városban elment a víz egy fél napra.) A Sloppy Joe-nál ez a probléma kizárt: elég felvágni személyenként egy hamburgerzsemlét, belelapátolni a ragut, és már szürcsölhetik-potyogtathatják is belőle a husit a gyerekek meg a felnőttek is.

Nincs zöldség, nincs probléma

A másik, amivel a gyerekek feltétlen lelkesedését ki lehet vele érdemelni, hogy a sima hamburgerrel ellentétben egyáltalán nem kell bele se mustárt, sem pedig zöldségeket elhelyezni. Általában ezek azok a hozzávalók, amik miatt a leggusztább hambit is fújjogva tolják el maguktól a kölykök - nos, ez a Sloppy Joe-val nem történhet meg. Remélem, kedvet kaptatok hozzá ti is, és kipróbáljátok.

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr10014221501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása