Bundás virsli vacsorára - másnap pedig az uzsonnás dobozba

Ezt a tízórait biztos nem cseréli el a gyerek

Belsőolga 2018. szeptember 10.

Az iskolás gyerekek szüleinek állandó gondot okoz, hogy mit csomagoljanak másnapra az uzsonnás dobozba, amit lehetőleg nem cserél el azonnal a szemünk fénye párizsis zsemlére vagy csokiparányra. A bundás virsli kétségtelenül ilyen étel, még akkor is, ha a fénykorát még előző este, vacsoraidőben élte.

A virslit valamiért mindenki szereti, ráadásul, ha még valami finom tészta is körülveszi (vö. hot-dog, na ugye!), akkor aztán rögtön világhódító útra kel. Virsliből és bolti, fagyasztott leveles tésztából alkotni nem egy csúcsgasztronómia, nem is igényel különösebb gyakorlatot vagy ügyességet, a siker viszont magától értetődik.

bundas_virsli.jpg

Mint a legegyszerűbb ételeknél általában, itt is nagyon sok múlik az alapanyagok minőségén. Figyeljünk rá, hogy a virsli tényleg virsli legyen, a megfelelő hústartalommal, és lehetőleg szója nélkül, mert különben menthetetlenül ki fog durranni, és nem is lesz finom. Itt beszéltünk részletesen a virslikről, érdemes áttanulmányozni.

A leveles tészta vajból legyen!

A másik fontos alapanyag a leveles tészta. Ezt fagyasztott állapotban lehet megvásárolni, ami azért jó, mert rögtön be is lehet belőle spájzolni, szóval nem érdemes egyenként venni, viszont mindig érdemes belőle otthon tartani. Jó sokféleképpen fel lehet használni ugyanis. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy milyen zsiradékot tartalmaz: ha túl magas a transzzsírsav- és pálmazsír tartalma, igazi vaj viszont túl kevés van benne, akkor kezdjünk el másik fajta után nézni.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr914213615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása