Borfesztiválok és egyéb másnapok idején életmentő: a korhelyleves

Legyen mindig otthon savanyú káposzta és kolbász!

Belsőolga 2018. szeptember 9.

A korhelylevest hagyományosan újévi ételnek képzeljük, de sokat veszítünk vele, ha tényleg csak az év egyetlen napján készítjük. Egyrészt másnaposnak lenni ilyenkor is lehet. Másrészt meg tipikusan az az étel, aminek a bevásárlólistája eléggé rövid, a hozzávalók közül nagyjából savanyú káposzta nincs mindig otthon. És tényleg nagyon jól esik a meggyötört gyomornak.

Ráadásul összerakni is nagyon egyszerű - hát, tudtak valamit a régi háziasszonyok, nem volt idejük egész nap a tűzhely mellett állni a levesért, volt nekik más dolguk is. Nekünk is van, ráadásul ha éppen egy szüreti mulatságon vagy borfesztiválon csapattuk előző nap, nem is igen van kedvünk. Igényünk viszont igen a meleg ételre, ami eltüntetni a gyomrunkból az előző napi kihágások kellemetlen érzetét.

korhelyleves.jpg

Ha rám hallgattok, a buliból már eleve úgy mentek haza, hogy megálltok az éjjel-nappalinál, és magatokhoz vesztek egy zacskó savanyú káposztát. Hagyma, babérlevél, kolbász és szalonna csak van otthon, vagy ha nincs, akkor gyorsan pótoljátok.

Hagyományos étel, hagyományos megoldások

A korhelyleves pont úgy készül, mint a legtöbb hagyományos magyar étel: zsiradékon hagymát dinsztelünk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a fő hozzávalót, felöntjük vízzel, fűszerezzük, és megfőzzük. A végén pedig tejfölt teszünk rá, és foszlós fehér kenyérrel megesszük.

 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4414212221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása