Fűszeres, indiai és pofonegyszerű édesség: a tej peda

Tejpor, sűrített tej, fűszerek

SóBors 2018. szeptember 6.

Egy barátnőm mesélte a "butaságunk története" sorozatunk részeként, hogy gyerekkorában egyszer felajánlották a szülei, hogy bármit megvásárolhatnak a boltból. A tesója egy giga tábla csokit kért, ő pedig egy zacskó tejport. Azóta is hülyének érzi magát emiatt. Pedig nem is volt az.

A tejporból ugyanis szuper finom, és ráadásul igen egyszerű édességet lehet készíteni. Előnyben az indiai konyha kedvelői, mert ez itt annak az egyik gyöngyszeme: a tej peda.

tej_peda.jpg

Mókának sem utolsó elkészíteni, tök jól néz ki, ahogy a keverék a meleg hatására egyre sűrűbbé, gyurmaszerűbbé válik. Ebből fogjuk formálni a kis golyókat, amiket előtte megízesítettünk - indiai módra - mandulával és kardamommal.

Az indiai receptek anyagszükséglete általában giga hosszúra nyúlik, ami főleg a fűszerek gazdagságának tudható be. Nos, itt ilyesmiről szó sincs. A peda összesen öt hozzávalóból készül: tejpor, sűrített tej, (tisztított) vaj, a maradék kettő pedig a mandula és a kardamom. Érdemes kipróbálni egyszer, gondolom, úgysem túl sűrűn készítesz otthon indiai édességeket. Ghanésa örülni fog biztosan.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9414205661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása