A húsgolyó szuper étel, ezerféleképpen variálható az íze - de főképp a mázé, amivel éppen bevonjuk. Ráadásul biztos a siker, elrontani sem lehet. Nálunk valamiért mégsem annyira népszerű étel, talán azért, mert leragadtunk a menzai, túlfűszerezett, mócsingos fasírtnál. Kár.
Ezen pedig feltétlenül változtatni kell, mert a húsgolyó tényleg nagyon hálás étel. Gondolj csak az ikeás húsgolyókra, amiből több tonnát adnak el minden évben. Vagyis, igény az lenne rá, csak nem igazán tudjuk, hogyan kell úgy elkészíteni, hogy tényleg finom és izgalmas legyen.
Nos, ezerféleképpen, csak próbáljuk meg kiverni a fejünkből az áztatott kenyeres-paprikás, bő olajban sült fasírtokat. Bár az sem egy rossz étel, ha jól készítik, belátjuk. A forró olaj mellett való maratoni ácsorgásnál azonban van sokkal jobb megoldás is: a sütőbe sütés.
Kísérletezz bátran!
A végső ízt pedig a sülés közben elkészített máz fogja megadni hozzá. Ebben a verzióban egy mézes-fokhagymás-paradicsomos mártást készítünk, ami fényes, illatos ízbombákká varázsolja a húsgombócokat. Persze, vedd úgy, hogy ez csak egy lehetséges ízkombináció. Kísérletezz nyugodtan a mázzal, használd bátran a kedvenc ízesítőidet a worchestershire-szósztól a balzsameceten át a barbecue szószig, ez a jó a húsgolyóban: bármit elbír.
Fotó: Shutterstock