Tudunk sokkal jobbat a fasírtnál: húsgolyók ketchupos-mézes mázban

Ráadásul nem is olajban sül, hanem a sütőben, hurrá!

SóBors 2018. szeptember 1.

A húsgolyó szuper étel, ezerféleképpen variálható az íze - de főképp a mázé, amivel éppen bevonjuk. Ráadásul biztos a siker, elrontani sem lehet. Nálunk valamiért mégsem annyira népszerű étel, talán azért, mert leragadtunk a menzai, túlfűszerezett, mócsingos fasírtnál. Kár.

Ezen pedig feltétlenül változtatni kell, mert a húsgolyó tényleg nagyon hálás étel. Gondolj csak az ikeás húsgolyókra, amiből több tonnát adnak el minden évben. Vagyis, igény az lenne rá, csak nem igazán tudjuk, hogyan kell úgy elkészíteni, hogy tényleg finom és izgalmas legyen.

husgolyo_mazzal.jpg

Nos, ezerféleképpen, csak próbáljuk meg kiverni a fejünkből az áztatott kenyeres-paprikás, bő olajban sült fasírtokat. Bár az sem egy rossz étel, ha jól készítik, belátjuk. A forró olaj mellett való maratoni ácsorgásnál azonban van sokkal jobb megoldás is: a sütőbe sütés.

Kísérletezz bátran!

A végső ízt pedig a sülés közben elkészített máz fogja megadni hozzá. Ebben a verzióban egy mézes-fokhagymás-paradicsomos mártást készítünk, ami fényes, illatos ízbombákká varázsolja a húsgombócokat. Persze, vedd úgy, hogy ez csak egy lehetséges ízkombináció. Kísérletezz nyugodtan a mázzal, használd bátran a kedvenc ízesítőidet a worchestershire-szósztól a balzsameceten át a barbecue szószig, ez a jó a húsgolyóban: bármit elbír.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4714196835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása