Látványos és egyszerű: sajttal és hússal töltött paradicsom

Kezdőknek is sikerülni fog

SóBors 2018. augusztus 25.

A paradicsom most már annyira finom és olcsó, hogy legszívesebben egyik étkezésünkből sem hagynánk ki. Itt van egy újabb ötlet, hogy hogyan készítsünk belőle egy komplett fogást. Hússal, sajttal, és fűszerekkel.

A darált hússal nagyon könnyű dolgozni, szuperül adagolható, remekül fűszerezhető, és meggyőzően gyorsan átsül. Éppen alkalmas arra, hogy beletöltsük káposztába, paprikába, ezúttal pedig paradicsomba.

hussal-sajttal_fuszerekkel_toltott_paradicsom.jpg

A darált hússal töltött az ételekbe általában rizs is kerül a hús mellé, ami felszívja a nedvességet, és jól megduzzad, ráadásul táplálóbbá is válik tőle az étel. Most viszont nem kell rizs, mert türelmetlenek vagyunk, és egyébként sem szeretnénk fölösleges szénhidrátokkal nehezíteni magunkat.

Sajttal fűszerezett hús

Pár perc alatt lesütjük a húst, hagyjuk, hogy elpárologjon a leve, ezalatt kivájjuk a paradicsomok belsejét. Hogy igazán ellenállhatatlan legyen, a darált húsba végül sajtot keverünk, így töltjük a zöldségbe, amit gyorsan összesütünk, és már kezdődhet is a lakoma. Adhatsz mellé krumplipürét, de bármilyen más körettel is megállja a helyét.

 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1414182765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása