Sajttal-baconnel töltött burgonya, aminek senki sem tud ellenállni

Kevés munka, csábító illat, sok kalória

SóBors 2018. augusztus 24.

A sütőben sült krumpli tipikusan az az étel, ami mellett szeret összegyűlni a család. Főleg, ha már jó előre hívogató illatokkal tölti be a házat a sülő szalonna és sajt.

Van az úgy, hogy nem igazán szeretnénk kimozdulni otthonról, inkább az egész délutánt és estét otthon szeretnénk tölteni meghitten, együtt. Ilyenkor pont ráérünk krumplit sütni, főleg, hogy az intenzív munkát szuperül meg tudjuk spórolni, mégis lesz egy finom vacsoránk, amit mindenki szeret.

loaded_potato_skins_appetizer_filled_with_melted_cheddar_cheese_bacon_and_onion_chives_topped_with_sour_cream.jpg

A burgonyát először meg kell főzni egészben, a hámozás azonban elmaradhat, úgyis betoljuk a sütőbe. Ha előtte megkenjük olívaolajjal vagy vajjal (esetleg a kettő keverékével), ropogósra és illatosra sül. Miért is kellene leszedni?

A tejföl kötelező, a hagyma opcionális

Sütés előtt csak ketté kell vágni a burgonyákat, rájuk fektetni a sajtszeleteket és a bacon darabkákat, és mehetünk is a dolgunkra. Az illat figyelmeztetni fog, amikor kész a vacsora. Tálaláskor a tetejére jól jön egy kis tejföl, esetleg némi zöld hagyma, ha tényleg nincsenek más irányú terveink az este hátralévő részére.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9914182815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása