A rablóhús görögül: szuflaki, színtiszta hús, semmi zöldség

Tzatzikivel az igazi

SóBors 2018. augusztus 18.

A nyársra húzott, és parázson megsütött húsfalatkák hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte, és nem véletlenül. Ennek a görög változata a szuflaki, próbáljátok ki ezt is, a változatosság kedvéért. Mellé tzatziki dukál, nem fogtok csalódni.

A helyes kis húsnyársakat még azok is szívesen megeszik (mármint nyilván a ráhúzott húst, nem a botot), aki a nagy szelet húsokkal nem szívesen küzd meg. A másik nagy előnye, hogy a falatnyi kockák szuperül, és elég gyorsan átveszik a pác ízét. És még a zöldségekkel sem kell bajlódni, mivel a szuflakiban hagyományosan nincs. Se hagyma, se paprika, sőt, még szalonna sem, habár az nem zöldség.

szuflaki.jpg

A szuflaki pác hagyományosan természetesen olívaolajból és citromból áll, és természetesen variálható fűszerekkel, fokhagymával, sőt, akár némi borral is - habár utóbbit mellé inni sokkal inkább ajánlott megoldás, szerintünk. A sózással kapcsolatban Hajni már megírta a tudnivalókat, tájékozódjatok itt, hogy megfelelően porhanyós legyen a hús. Oké, álljon itt a rövid elérés: ha csirkehúst használtok, akkor sózzátok bátran, amikor csak akarjátok, ha viszont hagyományosan, sertésből, akkor csak közvetlenül a sütés előtt.

A mártás: tzatziki

A szuflakihoz természetesen tzatziki jár. Ez egy nem túl bonyolult saláta (vagy mártás, ahogy tetszik), finom és hűsítő, és remekül harmonizál a hússal. Uborka, sűrű joghurt, kapor és fokhagyma kell hozzá, és már készen is vagyunk, mindenki meg fogja nyalni a tíz ujját utána.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1714149913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása