Spenótos galuska - Készítsd el Shrek tojását, és garantáltan sikert aratsz vele

Tejbegríznek indul, spenótos-sajtos galuska lesz belőle

SóBors 2018. augusztus 9.

Ha szereted a sós-sajtos gombócokat, és a spenótot, ezt az ételt neked találták ki. Én mindkettőt imádom, de az egészben a legjobb, hogy a tetejére lehet sok-sok parmezánt szórni.

A spenótos galuska nem egy bonyolult étel: tulajdonképpen úgy kezdődik, mintha tejbegrízt főznénk, csak nem cukorral, hanem spenóttal, sajttal és fűszerekkel ízesítjük.

galuska.jpg

Ha kész a massza, két evőkanál segítségével galuskákat formázunk a vízbe. Ez egyébként kézműves foglalkozásnak is remek, aki szereti az ilyesmit, rögtön két legyet üt egy csapásra: alkotott is, vacsora is lett, ráadásul finom, szóval mindenki elégedett lehet.

Shrek tojás

A kész galuskákra szórhatunk parmezánt, készíthetünk hozzá mártást, vagy salátát, sőt, akár levesbetétnek is használhatjuk. Nagyon finom fogás, érdemes kipróbálni, spenót egész évben van, és ráadásul nagyon egészséges. Ebben a formában pedig még a gyerekeknek is eladható, mondd rá, hogy Shrek tojás, és kész.

A recept és a fotó Hedwig Maria Stuber: Segítek főzni című könyvéből származik, mely az Alexandra kiadónál jelent meg. További szuper receptekért, konyhai technikákért és ötletekért is érdemes forgatni a könyvet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2714157343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása