Készíts 3 összetevőből csodavacsorát 30 perc alatt!

Gyors és elképesztően finom: sajtos karfiol

katucikonyha 2018. július 31.

Most van a szezonja, tessék karfiolt venni! Akkor is, ha nem szeretjük annyira, mert ezzel a kajával biztos, hogy mindenki megszereti. Szóval kell hozzá egy szép fej karfiol, mascarpone és cheddar sajt. Ennyi, az eredmény pedig olyan, mintha sajtos makarónit ennénk, csak ez egészséges is.

A karfiol egy úgynevezett szuperélelmiszer: annyira egészséges, hogy az már gyanús. Már ezért is megéri fogyasztani, hát ha még azt a módszert is megtaláljuk, amitől igazán, ellenállhatatlanul finom lesz. Ropogós sajtréteg alatt, csőben sütve pedig határozottan megvan a módszer.

sajtos_karfiol_2_900.jpg

Ebből az adagból 4 ember jól tud lakni. Készíthetjük 4 kisebb vagy egy nagyobb sütőedényben is, mellé pedig tálaljunk egy nagy tál salátát. Sonkával tovább ízesíthetjük. De az igazi egy nagy csokor friss petrezselyemmel lesz!

Öt perc munka

Túl sok dolgunk nincs is vele, a karfiolt apró darabjaira szedjük, vízben félpuhára főzzük, majd összeforgatjuk a petrezselymes mascarponéval, beborítjuk a finom sajttal, a többi pedig a sütő feladata.

Fotó: katuci

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6514101211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása