Főzz illatos krumplifőzeléket, ha unod már a hagyományosat, így sokkal finomabb!

Citrommal és tárkonnyal

SóBors 2018. július 14.

Csodálatos újkrumplikat lehet mostanában kapni. Legszívesebben mindig azt ennénk két grillezett cukkini között, de a petrezselymes krumplit már kicsit unjuk, krumplipürének az újkrumpli nem az igazi: készíts belőle tárkonyos-citromos burgonyafőzeléket!

Ez nem az a nehéz, lisztes-babérleveles krumplifőzelék, amibe kihűlés után beleáll a kanál, és akár házalapnak is beválik, úgy megszilárdul, hanem egy könnyű, nyári változat. Persze télen is nyugodtan el lehet készíteni, van hozzá minden akkor is.

tarkonyoskrumplifozelek_1.jpg

A trükk annyi, hogy a főzeléket ezúttal nem liszttel habarjuk, hanem önmagával sűrítjük, méghozzá úgy, hogy a burgonya egy részét összetörjük. Próbáld ki ezt a módszert nyugodtan a többi krumplis étellel is, különösen jól áll a paprikás krumplinak, és a burgonyalevesnek.

A citrom és a tárkony izgalmat visz bele, de a gyerekek is megeszik

Mivel a citrom és a tárkony igazi friss, nyári köretté teszi, tálaljuk bátran grillezett húsok, vagy gyorsan, a serpenyőben elkészített grillkolbászok mellé. Mivel a jól ismert krumpliból van, a gyerekek is biztosan meg fogják enni, nem kell különböző hókuszpókuszokat bevetni.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314097261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása