Túrópogácsa élesztő nélkül: a legjobb pogácsát gyerekjáték elkészíteni

Túrópogácsa élesztő nélkül

katucikonyha 2018. július 3.

Természetesen minden túrópogácsák alapja az ugyanannyi túró, liszt és vaj egy kis sóval, de ez annál kicsit könnyebb, nagyobb, finomabb.

Az évtizedek futnak, a világ változik, de a pogácsa örök: nincs parti, összejövetel, vendégvárás pogi nélkül. Pláne, ha ismerünk egy jó receptet, amit hamar össze lehet dobni, és nem kell egy napon át, háromszor keleszteni, meg pihentetni.

A túró felét szeretem juhtúróra cserélni, a tésztát pedig gazdagíthatjuk friss zöld fűszerekkel. Az adag sokszorozható, a kész pogikból pedig bedobhatunk párat a fagyasztóba is.

a_vilag_legjobb_turopogacsaja_900.jpg

Fotó: katucikonyha

Lazíts, és vedd elő a derelyemetszőt!

Lusták természetesen tovább fokozhatják a tempót, ha nem pogácsaszaggatóval dolgoznak, hanem késsel vagy derelyemetszővel kockákra vágják a tésztát. Így nincs lehulló rész, nem kell újra összegyúrni és nyújtani, csak pakolni a tepsire, a kis kuktánk (ha van), pedig kenheti és szórhatja a tetejét. Biztos sikerélmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3414054550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása