A nyár ajándéka: kovászos uborka krémleves villámgyorsan

Főzés nélkül, 5 perc alatt kész a kovászos uborka krémleves

Belsőolga 2018. június 15.

Néhány nappal ezelőtt azt vettem észre, hogy bármerre járok, minden utcában sikerül lefülelni egy-egy üveget, amiben ott érik az ablakban a napon a kovászos uborka. Az időjárás éppen megfelelő, uborkát is lehet kapni már normális áron, úgyhogy valójában egy természeti törvényről beszélünk. Ha nyár van, akkor kovászos uborka is van, ennyi.

Aki valamennyire nyitott szemmel jár a világban, és mondjuk nem egy cserép alatt töltötte az elmúlt három nyarát, alighanem már belebotlott a kovászos uborka krémlevesbe. Megsúgjuk, nem jár rossz nyomon, ha azt gondolja, hogy otthon is elő tudja állítani ezt a bonyolultnak cseppet sem nevezhető ételt.

koviubileves.jpg

Az eredeti verzióban zöldség alaplé is kell a leveshez, és ahogy Váncsa mester mondja, az alaplé erkölcsi kérdés. Természetesen lehet helyettesíteni leveskockával, de ha így cselekszünk, alaposan nézzük meg az összetevők listáját, mert ha jódozott sóból és nátrium-glutamátból áll a kocka, akkor az ételnek jódozott só és nátrium-glutamát íze lesz.

Nézz szét a drogériákban, bioboltokban!

Valójában, hála az egyre emelkedő létszámú közönségnek és az igényeknek, egészen jó összetételű és ízű leveskockákat is lehet már kapni bioboltokban. Természetesen mi senkit nem biztatunk arra, hogy harc nélkül feladja, és ezt a könnyebb utat válassza, de készséggel belátjuk, hogy vannak olyan napok, amikor egyszerűen muszáj kovászos uborka krémlevest enni, viszont hirtelen nincs otthon zöldség alaplé. Van viszont jó minőségű, kipróbált zöldségleves kockánk.

Azért a legjobb megoldás mégiscsak az, hogy a legközelebbi zöldségleves főzésnél dupla mennyiséggel indítunk, és a megfelelő pillanatban, előrelátóan, deciliterenként csomagolva, lefagyasztjuk a felét.

 Fotó: Belső Olga Noémi

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8714032282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása